2 must-have Firefox tools voor SEO

Geplaatst door

Als SEO’er maak je vaak gebruik van toolbars om snel en eenvoudig statistieken van een website op te vragen. Seoquake en de MOZbar zijn hier  bekende voorbeelden van. Twee vrij onbekende plugins die ik gebruik helpen mij enorm bij het identificeren van mogelijke “problemen”: de status van pagina’s die niet geïndexeerd mogen worden.

De tools zijn Roboxt! en Seerobots.

 

robots meta 300x100 - 2 must-have Firefox tools voor SEO

Robotxt geeft onderaan in je browser aan of de pagina door Robots.txt wordt geblokkeerd. Seerobots geeft aan of er aan of er een “noindex” of “nofollow” tag aan de pagina is meegegeven. Zowel op de site waarvan jij beheerder bent kun je pagina’s identificeren waarvan de Robots status aangepast moet worden, maar ook voor link prospects zijn de tools handig.

Heb je een site gevonden waar jij een artikel hebt gepubliceerd of zou willen publiceren? Check dan of het door jou geschreven artikel wordt geblocked door robots.txt of noindex robots tag of, in het geval van een prospect, check of de categorie waar jij jouw artikel graag gepubliceerd zou zien of geïndexeerd mag worden.

Als je de browser add-ons installeert, zorg dan ook dat je de add-on balk in Firefox aanzet. Vervolgens zie je rechts onderin je scherm de status van de url.

robots firefox - 2 must-have Firefox tools voor SEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree