5 prijsstrategieën uitgelicht

Geplaatst door

Prijs positioneringen
Het positioneren van de prijs is belangrijk omtrent het wegzetten van het product in de markt. Een juiste prijsstrategie zorgt ervoor dat je voordeel behoudt ten opzichte van je concurrent en dat je de consument naar jou toe lokt. Hierbij zijn een aantal prijs positioneringen die hiervoor uitermate geschikt zijn.


Charm pricing
Dit wordt ook wel de psychologische prijs genoemd. Immers een product dat voor €19,99 of voor €20 euro te koop staat lijkt veel voordeliger, terwijl het slechts 1 cent scheelt. Veel marketeers denken dat dit verschil wordt veroorzaakt door de 99 cent achter de komma, maar dit is juist niet het geval. Het is namelijk zo als je een product van 20 euro ziet liggen dan is het eerste getal een 2 en dat is je ankerpunt. Wordt het 1 cent verlaagd dan is het eerste getal een 1 en voor je gevoel is dat veel voordeliger. Dit is dan ook de belangrijkste kern van de psychologische prijs.

Producten bundelen
Een formule die je vaak ziet in supermarkten is drie halen twee betalen. Dit zijn uitstekende lokkertjes gezien de consument zo denkt dat hij meer krijgt tegen minder geld. Hierdoor laat de consument de aankoop van een product achterwege en neemt hij of zij liever de voordeelaanbieding. Zo geeft de consument uiteindelijk toch meer geld uit al zal dat voor haar of zijn gevoel niet zo zijn.

Flash Sales
Dit zijn de super koopjes die mensen moeten lokken om vaker bij dezelfde webwinkel te shoppen. Het zijn vaak aanbiedingen met hoge kortingen die een dag of zelfs nog korter geldig zijn.

Prijs anker
Dit is een effectieve manier om de klant te laten betalen wat je voor het product wil hebben zonder dat ze gevoel krijgen dat ze teveel hebben betaald. Producten worden gelabeld met een hogere prijs en krijgen bijvoorbeeld een sale kaartje met een bepaald bedrag aan korting zodat uiteindelijk alsnog de gevraagde prijs wordt betaald.

2e gratis
Een product kopen en de tweede gratis krijgen klinkt heel aanlokkelijk. Maar wanneer een artikel vijftig procent wordt afgeprijsd ontstaat er vaak een heel ander gevoel. Dat maakt de 1+1 gratis ook tot een sterke actie, waarbij dat gevoel juist wordt weggenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree