Adwords ROI verbeteren met Adwords scripts

Geplaatst door

Veel bedrijven gebruiken dure Adwords management tools zoals Wordstream of Marin software. Hiermee worden automatisch biedingen aangepast, nieuwe zoekwoorden gegenereerd en andere regels uitgevoerd. Voor kleine bedrijven is dit vaak niet mogelijk waardoor ze veel tijd kwijt zijn aan het uitbreiden in plaats van het verbeteren van campagnes. Door gebruik te maken van Adwords scripts kun je veel tijd besparen en een aantal dingen toch laten automatiseren.
Advertenties Laat advertentieteksten automatisch wijzigen aan de hand van een spreadsheet als de prijs of url veranderd. Gebruik je veel prijzen in je advertenties? Dan kost het veel tijd om alle advertenties aan te passen als productprijzen wijzigen. Als je dynamisch prijzen uit een spreadsheet laat halen worden de wijzigingen direct doorgevoerd en blijft de geschiedenis van die advertentieteksten behouden. Ook kun je, als je een aanbieding hebt, je advertentie tekst aanpassen met “nog XX uur”. Door een script te maken die het aantal uren, en in het laatste uur de minuten aftelt en jouw advertentietekst dynamisch laat aanpassen speel je zeer goed in op het beïnvloedingsprincipe “schaarste”.

Keywords Laat automatisch keywords met een te lage conversie of kwaliteitsscore automatisch pauzeren door middel een Adwords script

Biedingen Biedingen kun je automatisch laten aanpassen. Denk aan het verhogen of verlagen van biedingen van een campagne met paraplu’s als het regent of barbecues als het zonnig en warm is. Als bezoekers op maandag beter converteren dan andere dagen, kun je biedingen op maandag verhogen

Rapportages Moe van het dagelijks of wekelijks rapportages maken? Adwords scripts kunnen dit automatisch voor je doen. Laat bijvoorbeeld iedere dag een mail naar jezelf sturen met een overzicht van alle ingeschakelde campagnes die geen impressies hebben.

Voorbeelden

Binnenkort publiceren we een aantal scripts die je gratis kunt gebruiken om je eigen Adwords campagnes te automatiseren. Door gebruik te maken verbeter je de performance en ROI van je Adwords campagnes!

Bekijk ook de video van PPC Hero waarin delen van een script worden uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree