amazon fresh - Amazon gestart met Amazon Fresh in Berlijn

Amazon gestart met Amazon Fresh in Berlijn

Geplaatst door

De online supermarkt oorlog barst los in Duitsland. Deze week is Amazon in Berlijn en Potsdam gestart met Amazon Fresh. Maar liefst 85.000 producten zijn te bestellen. De concurrentie kan zijn borst nat maken.

“We beginnen vandaag met Amazon Fresh in delen van Berlijn en Potsdam” vertelde Florian Baumgartner, die Amazon Fresh managed, tegen de Berlin Tagesspiegel . Met 85.000 producten in voorraad, moeten klanten voor de hele week boodschappen kunnen doen in Berlijn. Ter vergelijking, een goed gevulde supermarkt heeft gemiddeld slechts 12.000 producten in de schappen.
Amazon Fresh heeft een grote logistiek centrum in Tegel. De kogistieke partner is Deutsche Post dochteronderneming DHL. DHL levert dus alles van Amazon Fresh. Als de vraag van de klant groot is, zal het leveringsgebied geleidelijk worden uitgebreid. Ook München kan binnenkort genieten van Amazon Fresh. Amazon weet nog niet wat de verwachtingen van de klant is. “De lat in de food retail sector is erg hoog,” zei Baumgartner.

Voor de Duitse bestellers is Amazon Fresh waarschijnlijk een goede uitkomst, maar misschien toch wel prijzig. Naast het feit dat je Amazon Prime klant moet zijn, kost de bezorgdienst kost 9,99 euro per maand. Bij bestellingen onder de 40 euro moet je ook nog eens 5,99 euro verzendkosten betalen.

In de VS, is Amazon Fresh gelanceerd in 2009 en nu beschikbaar in 20 regio’s. Vorig jaar werd Amazon Fresh gelanceerd in Londen en vorige week nog werd het gelanceerd in Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree