AMP (Accelerated Mobile Pages) zijn nu live in Google

Geplaatst door

Een tijd geleden is Google al begonnen met het werken aan AMP (ofwel, Accelerated Mobile Pages). AMP zijn eigenlijk dezelfde webpagina’s, opgemaakt met andere HTML code die sneller laadt op mobiele apparaten.

Meer informatie over de werking en implementatie vindt je op de website van het AMP project. Pagina’s die gebruik maken van AMP zou 4x sneller moeten laden dan pagina’s die niet gebruik maken van deze nieuwe technologie en AMP zou slechts 10% data gebruiken van de originele pagina.

Zelf kreeg ik geen AMP resultaten op een iPhone, ongeacht de browser. Op een Android kreeg ik alleen AMP resultaten in de Chrome browser. Waarschijnlijk zullen alle apparaten en andere browsers snel de AMP technologie gebruiken.
amp optimize - AMP (Accelerated Mobile Pages) zijn nu live in Googleamp optimize2 - AMP (Accelerated Mobile Pages) zijn nu live in Google

Google heeft eerder aangegeven dat voor mobiel geoptimaliseerde pagina’s en pagina’s met snelle laadtijden een voorkeur kunnen krijgen in de zoekresultaten. Slimme ontwikkelaars en marketeers doen er dus goed aan om snel AMP technologie toe te passen op hun website, om voordeel te creëren.

Update:
Ook onze eigen site is inmiddels beschikbaar als AMP. De website laadt nagenoeg direct en is zeer gebruiksvriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree