Awin en Affilinet fuseren tot 1 affiliate platform

Geplaatst door

Axel Springer en United Internet zullen Awin en affilinet samenvoegen om een ​​wereldwijd affiliate netwerk te vormen.

Zodra de transactie na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten is afgerond, zal Axel Springer 80 procent van het bedrijf en United Internet de overige 20 procent bezitten. Het hoofdkantoor van het bedrijf zal in Berlijn gevestigd worden en onder leiding vallen van Awin CEO Mark Walters.


awin affilinet 300x65 - Awin en Affilinet fuseren tot 1 affiliate platform
Voor deze transactie zal Axel Springer alle Awin AG aandelen verwerven die momenteel in handen van Swisscom (47,5 procent) zijn, via een optieovereenkomst.

Affilinet, dat volledig eigendom is van United Internet, is in 1997 in Duitsland opgericht en is actief in de Benelux, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het netwerk heeft zijn hoofdkantoor in München, meer dan 200 medewerkers verdeeld over de acht locaties. Affilinet won o.a. de award voor beste “Publisher Netwerk in Duitsland” tijdens de 2016 European Performance Marketing Awards en de “Best Content Marketing Campaign” tijdens de UK Performance Marketing Awards in 2017.

Deze fusie zal de positie van Awin als Europese marktleider verder versterken, waardoor groeigeld dankzij investeringen opgehaald kan worden voor de internationale ambities. In januari van dit jaar vond de overname van ShareASale plaats om de groei in de VS te stimuleren en onlangs is een partnerschap met Commission Factory aangegaan waardoor Awin klanten hun bereik kunnen vergroten naar Australië en de APAC-regio.

Met de wereldwijde uitrol van het nieuwe platform en de recente Influencer Marketing-investering, zal Awin zijn aantrekkelijkheid en omvang van affiliate marketing uitbreiden, met zijn uitgebreide netwerk van adverteerders en uitgevers innovatieve oplossingen en strategische begeleiding. En dit creëert de ideale voorwaarden voor een subsidie.

Awin komt voort uit een fusie tussen Affiliate Window en Zanox. Beide merken zijn begin dit jaar omgedoopt tot Awin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree