Bing Ads Scripts als beta uitgerold

Geplaatst door

De langverwachte bètaversie van Bing Ads Scripts is gearriveerd. Op woensdag worden Bing Ads Bing Ads-scripts uitgerold naar alle accounts.

Net als Google-advertentiescripts kunnen de nieuwe Bing Ads-scripts worden toegepast op meerdere wijzigingen of worden gecontroleerd tussen accounts en campagnes.

Waarom het belangrijk is. Met scripts kunt u accountbeheerstaken automatisch bulksgewijs automatiseren, en dit op een geplande basis. Ze zijn ideaal als ze grote of meerdere campagnes beheren. Beschouw scripts als geautomatiseerde regels op het volgende niveau.

U kunt dingen doen zoals uitsluitingszoekwoordenlijsten toepassen op campagnes of accounts. Pas biedingen aan op basis van inputs zoals het weer of recente prestaties. Schakel entiteiten in of uit – van trefwoorden tot campagnes – wanneer de verkoop eindigt, de voorraad niet op voorraad is of de bestemmingspagina’s 404. Dat zijn slechts een handvol voorbeelden.

Hoe te beginnen

De interface voor Bing Ads Scripts bevindt zich onder Bulkbewerkingen. Als je meerdere accounts wilt aanvragen, ga je naar Bulkbewerkingen vanaf het niveau Accountoverzicht in de gebruikersinterface.

In de scripteditor kun je een nieuw script schrijven. Er zijn voorbeelden van scripts beschikbaar van de editor.

Google Ads Scripts ondersteund. Als je al gebruikmaakt van Google Ads Scripts, zal opstaan ​​en gaan met Bing Ads Scripts waarschijnlijk vanzelfsprekend zijn. De interface en functionaliteit zijn vergelijkbaar. In feite kun je bestaande Google-advertentiescripts opnieuw gebruiken door ze gewoon in Bing-advertenties te kopiëren en te plakken.

Programmamanager Bing Ads, Prince Bajracharya, zei in de aankondiging: “Wanneer je scripts uitvoert of een voorvertoning geeft, wil Bing Ads ze automatisch vinden en vervangen door hun platforms.

Wanneer ze niet worden ondersteund, ziet u een rode kronkelige lijn eronder in het voorbeeldvenster. Labels worden bijvoorbeeld nog niet ondersteund in Bing Ads Scripts, dus u ziet de rode lijn onder ‘labels’ in het onderstaande voorbeeld.

Let op

Spreadsheetservices van derden worden nog niet ondersteund. Je kunt plannen dat scripts op een bepaald tijdstip of meerdere keren worden uitgevoerd door een planning te maken nadat u ze in de editor hebt opgeslagen.