Cialdini’s beinvloedingstechnieken gebruiken in e-mail deel 2: Commitment en Consistentie

Geplaatst door

In deel 1 van van de reeks over Cialdini’s beïnvloedingstechnieken die je voor e-mail marketing kunt gebruiken hebben we wederkerigheid behandeld. Deze week gaan we dieper in op Commitment en Consistentie.

People will comply if what you’re requesting is consistent with a belief, decision or commitment they’ve already made.
Klanten zullen sneller met je meegaan als je e-mails consistent zijn in een geloof, beslissing of instelling die ze al hebben gemaakt.
Waarom het werkt.

Een keer dat wij over iets hebben nagedacht, handelen wij in een manier die deze beslissing rechtvaardigt. Dit is omdat de maatschappij consistentie waardeert terwijl inconsistentie als een zwakte wordt gezien.

De sleutel om dit principe te gebruiken is je email zo te formuleren dat het in een lijn is met eerdere beslissingen die de lezers al hebben genomen.
Om dit makkelijker te maken, moet je het gedrag van je lezers vervolgen door ze in te delen op basis van hun interesses of eerdere beslissingen. Dan kan je aanbiedingen maken die consistent zijn gebaseerd op hun gedrag.

Een andere manier om dit principe te gebruiken is om lezers zo ver te krijgen dat ze een beslissing nemen die consistent is met wat je wilt aanbieden. Je kan bijvoorbeeld een enquête uitsturen en op basis van de antwoorden die je ontvangt aanbiedingen op maat uitsturen.

Deze beslissingen kan je bereiken door een community voor diegenen te creëren die zich voor je emails hebben ingeschreven. Na een tijdje gaan zij zich als leden van deze community identificeren. Daardoor zullen zij eerder beslissingen nemen en op aanbiedingen ingaan die in consistentie zijn met hun lidmaatschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree