Facebook lanceert Marktplaats in Europa

Geplaatst door

Facebook opent zijn marktplaats waar zowel bedrijven als consumenten hun goederen kunnen verkopen in Europa. Nederland staat op de lijst van zeventien landen waar het sociale-mediabedrijf zijn Marketplace uitrolt.

Op Facebook kunnen Nederlandse gebruikers foto’s van hun producten uploaden en een beschrijving en prijs toevoegen. Anderen kunnen relevante items vinden en kopen op basis van de afstand tot hun locatie.

Contact via Messenger

Contact met de verkoper vindt plaats via, bijvoorbeeld, Facebook Messenger. Betalen kan niet bij Facebook zelf; Facebook geeft aan dat de betaling en aflevering van artikelen moeten worden afgehandeld door de verkoper.

facebook marketplace german 147x300 - Facebook lanceert Marktplaats in EuropaOne-stop shop

De marktplaats is actief in 23 landen inclusief de Verenigde Staten. Facebook wil de one-stop-shop zijn voor online shoppers. De uitrol van een online marktplaats is de meest recente stap. In de VS kunnen consumenten zelfs al maaltijden bestellen en betalen via Facebook, en onlangs heeft het bedrijf Collection geïntroduceerd, waarmee winkeliers vijftig artikelen kunnen markeren als een collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree