Gmail Sponsored Promotions

Geplaatst door

In Gmail kun je nu advertenties tonen die op een normale e-mail lijkt als je er op klikt. Doordat je nu specifieke advertenties en landingspagina’s kunt maken voor Gmail zijn er weer veel mogelijkheden bijgekomen om te adverteren. En voor Google natuurlijk een extra mogelijkheid om inkomsten te genereren.


gmail sponsored promotion godaddy - Gmail Sponsored Promotions

Met Gmail Sponsored Promotio kun je alle Gmail gebruikers (en dat zijn er heel veel, en de meeste gebruikers controleren hun e-mail meerdere keren per dag) heel nauwkeurig targeten. Je kunt namelijk targeten op basis van domein, geslacht, aankopen, taal, functie, netwerk, e-mail adres, locatie, zoekwoorden en interesse. Ik weet zeker dat iedereen zijn of haar doelgroep kan benaderen via deze nieuwe manier.

Je betaalt net als bij Adwords per klik (CPC) en de advertenties (de landingspagina’s binnen Gmail) kun je zelf opbouwen met html, beeld en video. Jouw creativiteit zal geen belemmering vormen.

In de rapportage vind je gebruikelijke basis informatie zoals je bereik, het aantal kliks op de advertentie, het aantal kliks naar je website.

Belangrijke punten om een Gmail Sponsored Promotion succesvol te maken zijn:
Richt je op de juiste doelgroep
Gebruik relevante keywords
Zet een duidelijke CTA (call to action) in je advertentie en landingspagina
Maak je advertentie of aanbieding duidelijk kenbaar. Keep it simple
Maak gebruik van verschillende manieren om je boodschap te verkondigen: text, afbeeldingen en video. Zorg dat je alles test en blijft testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree