Google AdWords introduceert IF Statements voor Ad Customizers

Google AdWords is erg flexibel maar soms kan het managen van campagnes en advertentiegroepen ingewikkeld zijn. Als je een aangepaste boodschap wilt tonen voor verschillende doelgroepen moet je verschillende advertentiegroepen maken en doelgroepen toevoegen en uitsluiten. Google heeft daar nu iets op bedacht.

AdWords introduceert IF Statements met Ad Customizers. adwords if statements - Google AdWords introduceert IF Statements voor Ad Customizers

Je kunt een if statement toevoegen aan een text advertentie en zeggen dat je altijd een standaard boodschap wilt tonen, maar als zoeker aan een voorwaarde voldoet, toon je een andere boodschap.

Je kunt dus je standaard boodschap hebben met bijvoorbeeld “bestel je nieuwe stofzuiger”, maar als iemand in een oudere leeftijdsgroep valt kun je er voor zorgen dat die zoeker “bestel uw nieuwe stofzuiger” te zien krijgt.

If statements werken alleen voor tekst, niet voor de URL. Wellicht dat dit in de toekomst nog wordt aangepast. Daarnaast kun je if statements toepassen op remarketing lijsten, geslacht, leeftijd, apparaat, tijd.

Categorie├źnPPC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *