users in reporting - Google Analytics focust op gebruikers in plaats van sessies

Google Analytics focust op gebruikers in plaats van sessies

Geplaatst door

Google Analytics geeft veel inzichten in de gebruikers van je website. Sinds het begin heeft Google veel aandacht besteed aan het beter inzichtelijk maken van de data.

Nu heeft Google weer nieuwe updates toegevoegd. “Gebruikers” is toegevoegd aan nagenoeg alle rapporten. Google wil meer nadruk leggen op gebruikers in plaats van sessies.

Er zijn nu veel meer rapporten beschikbaar met de focus op “Customer Lifetime Value” en ook de waarschijnlijk dat een groep gebruikers zal converteren. Je weet dus precies wat, sinds het wordt gemeten, de echte waarde van je klant is. Komen ze vaker terug om te bestellen en geven ze meer uit? Dankzij deze KPI’s kun je beter inzichtelijk maken of je marketing activiteiten winst of verlies brengen. Ook als je marketing activiteiten verlies maken om klanten binnen te halen, kan het zijn dat dit toch een effectieve strategie is om op de lange termijn winst te maken.

“Audiences” die je maakt voor remarketing, kun je nu ook terug vinden in de rapportages. Hierdoor kun je zien hoe jouw samengestelde remarketinglijsten presteren op je website. Converteren ze daadwerkelijk sneller? Nu kun je het goed zien!

lifetimevalue - Google Analytics focust op gebruikers in plaats van sessies

audiences%2Bin%2Breporting - Google Analytics focust op gebruikers in plaats van sessies

conversion%2Bprobability - Google Analytics focust op gebruikers in plaats van sessies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree