google analytics user management - Google Analytics verbeterd gebruikers toegang tot Google Analytics

Google Analytics verbeterd gebruikers toegang tot Google Analytics

Geplaatst door

Google Analytics heeft een verbeterde manier om de toegang tot uw Analytics-accounts te beheren uitgebracht: gebruikersgroepen binnen Google Analytics en afdwingbaar gebruikersbeleid. Met deze nieuwe functies kunt u beter beheren wie toegang heeft tot uw gegevens en de impact van de functies voor gebruikersbeheer die ze vorig jaar hebben gelanceerd versterken.

Gebruikersgroepen

Gebruikersgroepen kunnen nu worden gemaakt van en gebruikt in Google Analytics, waardoor gebruikersbeheer in teams van mensen wordt vereenvoudigd. Dit bespaart veel tijd als u merkt dat u herhaaldelijk soortgelijke toestemmingen aan veel mensen geeft, en vereenvoudigt het verlenen van rechten als individuen in of uit een team roteren.

Ga om te beginnen met gebruikersgroepen naar Suite Home of Google Analytics, ga naar het gedeelte Gebruikersbeheer en klik op de knop “+”. U ziet dan een optie om nieuwe groepen toe te voegen, die u helpen bij het maken van een gebruikersgroep, het toevoegen van mensen eraan en het toewijzen van rechten aan de groep. Hier is een volledige lijst met stappen om een ​​gebruikersgroep te maken.

Google Analytics User Management-pagina met de nieuwe optie om een gebruikersgroep aan te maken

Gedwongen gebruikersbeleid

Met het gebruikersbeleid van Google Analytics 360 Suite kunt u bepalen welke gebruikers toegang hebben tot uw Analytics-accounts en welke niet. Wanneer een gebruiker een beleid schendt, wordt u hierover gewaarschuwd via het gedeelte gebruikersbeheer in Google Analytics of Suite Home en kunt u die gebruiker uit uw organisatie verwijderen.

We hebben dit beleid verbeterd, zodat u ervoor kunt kiezen om gebruikers die beleid overtreden, niet toe te voegen aan uw Analytics-accounts. Hoewel het beleid niet standaard wordt afgedwongen, kunt u toevoegingen van overtreders blokkeren. Wanneer u het gebruikersbeleid van uw organisatie aanmaakt of bewerkt, ziet u een schakelaar zoals die hieronder:

direct?url=https%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F Sr6jTfpf740%2FWpXpjZjmleI%2FAAAAAAAADVw%2F IQHq6ItUEwyS7slnAb4xeZ8xNzOMXCxgCLcBGAs%2Fs1600%2FScreenshot%252B2018 02 27%252Bat%252B3.28.02%252BPM - Google Analytics verbeterd gebruikers toegang tot Google Analytics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree