On page seo - Google bevestigt Algoritme update in December

Google bevestigt Algoritme update in December

Geplaatst door

Google heeft bevestigd wat veel in de search engine marketing branche de afgelopen week heeft gezien, met updates van hun algoritme zijn de ranglijsten in de SERP’s verschoven. Een Google-woordvoerder vertelde Search Engine Land: “We hebben in deze periode een aantal kleine verbeteringen vrijgegeven, die deel uitmaken van onze regelmatige en doorlopende optimalisaties om de relevantie te verbeteren.”

De eerste signalen wijzen op mobiel en schema.org

SEMrush zag ranking verschillen in 6 landen die verschilden voor zowel mobiel als desktop.

Sommige industrieën ervaren meer dagelijkse veranderingen dan de anderen (bijvoorbeeld vanwege een hogere concurrentie). Daarom introduceerde Sensor de Deviatie-score die analyseert welke bedrijfstakken de grootste volatiliteitspieken hadden in verhouding tot hun gebruikelijke score.

Op dit moment meldt Sensor op 19 december opnieuw een extreme piek in volatiliteit. Site met onderwerpen als hobby’s en vrije tijd, wetenschap, banen en onderwijs, huis en tuin, internet en telecom zijn het meest getroffen. En de grootste fluctuaties vinden opnieuw plaats op mobiel.

Het is natuurlijk nog te vroeg om conclusies te trekken over wat er gaande is en hoe je je aan de update kunt aanpassen (omdat we niet echt kunnen voorspellen wat er precies is veranderd), maar wat we nu weten is dat een paar nieuwe tweaks of updates zijn gerold op 19 december voor de VS, en met een domino-effect, de dramatische stijging van de volatiliteit die de volgende dag in het VK, Duitsland, Frankrijk, Australië en Spanje optrad, wat betekent dat de update die in december op de Google VS werd getest 19 verspreidt zich nu over de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree