google flutter - Google introduceert Flutter

Google introduceert Flutter

Geplaatst door

De Mobile Mobile Conference van dit jaar komt met een grote aankondiging van Google: Flutter, het open-source mobiele UI-framework dat in mei 2017 werd uitgebracht, is zonder alfa. Met dit framework kunnen ontwikkelaars native interfaces bouwen voor zowel Android als iOS. Flutter combineert het beste van twee werelden, prestaties en platformintegraties van native mobile met de snelle ontwikkeling en multiplatformbereik van draagbare UI-toolkits. Bovendien is het gebouwd met Dart!

Volgens Google zullen ontwikkelaars die mobiele apps bouwen, om een ​​aantal redenen van Flutter genieten:

Snelle ontwikkeling op basis van functies zoals stateful Hot Reload, een nieuw reactief raamwerk, een flexibele widget-set en out-of-the-box tooling.
Flexibele ontwerpen met rijke animatiebibliotheken op een meerlagige en uitbreidbare architectuur.
Ervaringen van topkwaliteit tussen ecosystemen en apparaten met behulp van GPU-versnelde native-ARM-code runtime van de renderer en platforminteroperabiliteit.
Van Alpha naar Beta
Google heeft veel tijd geïnvesteerd in het polijsten van de bibliotheek. Flutter heeft een schermlezer en ondersteuning voor toegankelijkheid, RTL-tekst, lokalisatie en internationalisering, inline video, ondersteuning voor extra afbeeldingsindelingen, uitvoering van achtergrondcodes en meer. Het team implementeerde ook ondersteuning voor Android Studio, Visual Studio Code en iOS 11, een widget-inspecteur en meer. Google verbeterde ook een killer-functie: stateful hot reloads.

Is Flutter echt zo goed?
Maar hoe kan Flutter over de twee verschillende platforms leveren? Flutter-apps compileren niet rechtstreeks met native Android- en iOS-apps. In plaats daarvan draaien ze op de Flutter rendering-engine en Flutter Framework. Zowel de rendering-engine als het framework worden bij elke app geleverd. Afhankelijk van het platform levert de bibliotheek het platformspecifieke pakket.

Maar niemand houdt van opgeblazen code! Ja, je krijgt bijvoorbeeld een extra 6,7 ​​MB op Android, maar Google beweert dat het snelheidsvoordeel dat bij Flutter hoort, de moeite waard is. Bekijk de AdWords-app van Google. Het is snel. Of bekijk Hamilton, een andere populaire app gebouwd met Flutter.

Ok, maar hoe zit het met de twee verschillende ontwerptalen voor Android en iOS? De ingebouwde UI-widgets van Flutter, ‘Materiaalontwerp’ en ‘Cupertino’, leveren apps die er op beide platforms hetzelfde uitzien. Flutter verandert knoppen, animaties, schuifregelaars, schakelaars, dialoogvensters, ladende spinners en meer om te passen op het platform waarop uw app wordt uitgevoerd.

Maar React Native is cool! Uiteraard maakt Flutter, in tegenstelling tot React, gebruik van zijn eigen GPU-versnelde grafische weergave en rendering-engine, dus in plaats van te vertrouwen op een webweergave, kunnen ontwerper en ontwikkelaars aan het werkelijke prototype werken in een consistente workflow.

Hoe zit het met stateful hot reloads? De meest geanticipeerde functie, stateful hot reloads zal ontwikkelaars helpen het ontwikkelingsproces te versnellen. Duw uw codewijzigingen naar de app en u ziet onmiddellijk de wijzigingen in de live-emulator. De ingebouwde compiler voor ontwikkeling werkt perfect. Dit betekent dat, terwijl complete pakketten Ahead of Time worden gecompileerd, er voor ontwikkeling een snelle Just in Time-compiler is.

Maar het is bètasoftware! Ja, het is bèta. Google is echter bezig met de ontwikkeling van het nieuwste besturingssysteem, Fuchsia, met Flutter. Verder speelt Flutter goed bij de meeste populaire IDE’s, zoals Android Studio, Visual Studio Code, IntelliJ of XCode, evenals meer dan 1.000 pakketten zoals Firebase of Facebook Connect.

Aan de slag met Flutter
Het is niet duidelijk wanneer Flutter uit de bèta komt, maar Google heeft opgemerkt dat nieuwe bèta’s continu zullen worden geleverd. Zelfs in bèta is Flutter geschikt voor vele productiescenario’s. Het is veilig om te veronderstellen dat de eerste stabiele versie in mei wordt gelanceerd, voorafgaand aan de Google I / O-conferentie van dit jaar. Maar je moet niet wachten tot dan!

Natuurlijk moeten ontwikkelaars de GitHub-pagina en issue-tracker in de gaten houden. Nieuwkomers moeten zeker de handleiding Aan de slag raadplegen voor meer informatie. Er zijn ook community-built thema’s voor Flutter die u kunt downloaden en uitproberen.

Als Flutter al is geïnstalleerd, schakelt u over naar het bètakanaal met één eenvoudige opdracht: flutter channel beta. Nieuwkomers moeten het snelstartpakket bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree