Google kondigt verbeteringen voor AMP aan

Geplaatst door

Gisteren heeft Google’s AMP-groep (Accelerated Mobile Pages) de verbeteringen aangekondigd voor advertenties die in AMP worden weergegeven. Specifiek, het project heeft fase twee van zijn drie-fase plan ingevoerd voor het ondersteunen van uitgebreide reclame-functionaliteit in AMP.

Terwijl fase n gericht is op basisondersteuning voor advertenties binnen AMP, concentreert fase 2 zich op het versnellen van de AMP-advertentieweergave, door te gebruiken wat ze “Fast Fetch” noemen, waarbij het advertentieverzoek wordt gescheiden van de advertentieweergave. Snel halen “versus hun vorige methode”, vertraagd Haal “laat het advertentieverzoek toe tijdens de inhoud van de pagina, en laat de advertentie alleen voor de advertentiescherm voor de gebruiker zien.

fast fetch - Google kondigt verbeteringen voor AMP aan

De update luidt als volgt:

Bij Fast Fetch worden advertenties vroeger gevraagd in de levenscyclus van de pagina, waardoor paginaweergave en creatieve selectie in de adserver parallel kunnen gebeuren. Fast Fetch is 850m sneller bij het 50ste percentiel en 2,7s sneller bij het 90ste percentiel in vergelijking met Delayed Fetch.

amp ads - Google kondigt verbeteringen voor AMP aan

Advertenties die worden gemaakt met behulp van de AMP-advertentie-specificatie, krijgen een extra prestatieverbetering met deze nieuwe methode. Uitgevers en adverteerders die DoubleClick en AdSense gebruiken, zullen dit voordeel alvast zien, omdat die platforms automatisch in aanmerking komende advertenties omzetten naar het AMP-advertentieformaat. De AMP-specificatiegroep stimuleert creativiteit om over te stappen naar het ontwikkelen van AMP-advertenties, en ad-techplatforms / -netwerken om Fast Fetch te gebruiken voor hun advertentietags.

Deze nieuwe methode verbetert niet alleen de totale inhouds- en advertentietijd, maar ook het verhogen van de zichtbaarheidsmetrie voor advertenties, een probleemgebrek voor adverteerders (en een probleem voor uitgevers).

Functies die zijn gepland (geen data opgegeven) als onderdeel van de Fast Fetch-uitrol, zijn onder andere:

  • Concurrerende uitsluitingen en wegblocks voor AMP-pagina’s.
  • Mogelijkheid om advertenties op een configureerbare frequentie te vernieuwen.
  • Ondersteuning voor het verbeteren van advertentieverzoeken met het targeten van informatie naar de advertentie server in real time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree