Google markeert alle HTTP pagina’s in Chrome als onveilig

Geplaatst door

Google heeft aangekondigd dat websites die niet op  HTTPS draaien, vanaf juli 2018 als “niet beveiligd” door Chrome worden gemarkeerd. Zelfs statische HTML-pagina’s of websites die geen gegevens verzamelen worden als “niet beveiligd” gemarkeerd.

Het was al langer bekend dat Google hier aan zou werken want eerder werd al een melding aan Chrome toegevoegd met de melding “niet beveiligd” als een pagina waar je kon inloggen op HTTP in plaats van HTTPS draaide. Het betekent niet dat je een SEO penalty kan krijgen, maar uiteraard kan het gebruikers wel afschrikken de website te gebruiken. Je conversieratio kan dus omlaag gaan.

Dit is wat er in Chrome zal veranderen:

direct?url=https%3A%2F%2Fs3.amazonaws.com%2Fimages.seroundtable.com%2Fchrome http not secure 1518179928 - Google markeert alle HTTP pagina's in Chrome als onveilig

HTTPS is niet echt een probleem meer. De kosten zijn vaak te overzien en diensten zoals Versio of Amazon Web Services (AWS) bieden al gratis een HTTPS / SSL Certificaat aan. Zelf kun je via Let’s Encrypt ook gratis een certificaat aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree