Google Optimize is nu voor iedereen beschikbaar

Geplaatst door

Google had vroeger een gratis A/B testing tool “Content Experiments”. Nadat het eerst een apart onderdeel was, werd het later in Google Analytics geintergreerd. Een paar jaar geleden is deze tool echter afgeschaft waardoor je andere tools zoals VWO (Visual Website Optimizer) en Optimizely moest gebruiken.

Met het uitrollen van de Google 360 Suite kwam ook een nieuw A/B testing platform: Google Optimize 360. Met dit betaalde pakket kun je A/B of multivariatie testen, maar ook specifieke doelgroepen targeten en deze doelgroepen andere informatie tonen om hun website bezoek persoonlijker te maken.

Vanaf nu is het echter ook mogelijk om gratis van Google Optimize gebruik te kunnen maken. Je kunt testen opzetten, doelgroepen targeten, gelimiteerde multivariatie testen opzetten en alles native met Google Analytics koppelen. Het targeten van segmenten die je in Google Analytics hebt gemaakt is helaas niet mogelijk, daarvoor heb je Optimize 360 nodig.

google optimize free - Google Optimize is nu voor iedereen beschikbaar

Een overzicht van de verschillen tussen Optimize en Optimize 360 vind je op de Google Website. Hiermee kun je dan speciale bezoekers targeten op basis van je persona’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree