dikke vingers advertenties e1435339419574 - Google pakt "dikke vingers" aan bij mobiele kliks en advertenties

Google pakt “dikke vingers” aan bij mobiele kliks en advertenties

Geplaatst door

Iedereen kent het wel, je lees iets op je smartphone en wilt ergens op klikken maar klikt er net naast. Of de pagina is nog aan het laden, jij wilt scrollen en je komt ineens op een site van een adverteerder uit. Dit is voor jou heel vervelend, maar voor de adverteerder ook want iedere klik kost geld en de adverteerder heeft geen goede bezoeker gekregen omdat jij weer terug gaat of een tab in je smartphone browser sluit. Mensen met dikke vingers hebben hier nog vaker last van omdat ze minder nauwkeurig kunnen klikken op hun scherm. Google heeft aangekondigd dat ze wijzigingen gaan doorvoeren die “kliks die per ongeluk ontstaan” gaat verminderen.

  1. Als eerder zullen kliks (of taps) op het scherm aan de rand van een afbeelding niet als klik worden geregistreerd. Google geeft aan dat ze een gebied in de afbeeldingen hebben geidentificeerd die voor veel onbedoelde kliks zorgt..
  2. Daarnaast, bij een in-app advertentie is de  “sluiten” knop niet goed te klikken. Daardoor klikken gebruikers op de advertentie terwijl ze dat niet willen. Dit wordt aangepast.
  3. Daarnaast worden advertenties pas klikbaar nadat ze een tijdje zijn getoond. Wat “een tijdje is” is niet bekend, maar Google geeft aan dat gebruikers tijd genoeg hebben om de inhoud van de advertentie te beoordelen. Hierdoor kun je niet perongeluk klikken op een advertentie die nog niet is geladen.

Al met al zijn dit mooie ontwikkelingen voor zowel gebruikers als adverteerders. Adverteerders besparen hiermee op onbedoelde kliks. Misschien krijg je wel minder bezoekers op je website, maar deze bezoekers hebben dan toch nooit de intentie gehad om iets op je website te doen. Ook als de gebruiker eerder een positieve ervaring heeft gehad met jouw bedrijf, kan door “onbedoelde kliks” deze gebruiker een negatieve ervaring krijgen. Met de nieuwe maatregelen wordt dat voorkomen. Gebruikers zullen steeds betere ervaringen krijgen en nog meer vertrouwd raken met advertenties op mobiel. Hierdoor kan de “engagement” op advertenties weer stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree