Google Search Console melding als WordPress niet up to date is

Google is een voorvechter van veiligheid en privacy op het web. Naast veiligheid en privacy wil Google ook dat websites geen fouten bevatten. Een gratis hulpmiddel hiervoor is Google Search Console.

Google Search Console geeft meldingen van niet (meer) bestaande pagina’s (404 fouten), missende beschrijvingen etc.

Vanaf nu krijg je van Google Search Console ook bericht als er een update voor je WordPress CMS is en je de update nog niet hebt geïnstalleerd.

google search console worpress update - Google Search Console melding als Wordpress niet up to date is

Of dit ook voor andere CMS platformen zoals Magento, Drupal en Joomla geldt is nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend of dit invloed heeft op de organische ranking factoren. Google zou kunnen beslissen dat als je website niet aan veiligheidseisen voldoet, je website lagere posities in Google zou krijgen.

Google is namelijk bezig om er voor te zorgen dat alle websites versleuteld worden met een SSL certificaat. Websites die op HTTPS draaien kunnen een betere positie in de Google resultaten krijgen. Ook zal de Google Chrome browser actief een melding geven als een inlogpagina van een website niet versleuteld is.

Wij vinden het in ieder geval een goede stap van Google om actief WordPress updates in Google Search Console te melden. Overigens was onze website al up to date en kregen we alsnog een melding van Google Search Console. Bij WordPress is het aan te raden de website automatisch te laten updaten. Plugins moet je (vooralsnog) wel handmatig updaten. Dat is ook aan te raden in verband met compatibiliteits problemen die mogelijkheid bij plugins optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *