Google test Shopping advertenties in het Display Netwerk

Geplaatst door

Google was al begonnen met het uitrollen van Shopping-advertenties op YouTube, zoekresultaten van Google Afbeeldingen en het Search Partners netwerk. Nu is er ook een beta pilot die shopping advertenties in het Google Display Netwerk (GDN) toont.

In een e-mail gestuurd naar AdWords API gebruikers en adverteerders in april heeft Google aangegeven dat Shopping advertenties in het Google Display Netwerk kunnen worden weergegeven. Uit de e-mail blijkt dat binnenkort een deel van de AdWords accounts in staat zijn om het Google Display Netwerk (GDN) uit te breiden met met hun Shopping-campagnes als onderdeel van een pilot van Google. Dit zal adverteerders in staat stellen om het bereik van hun shopping campagnes nu verder dan het zoeknetwerk van Google uit te breiden. Het zal shopping advertenties op premium mode en home decor websites tonen.

Vanaf 29 mei zal Google automatisch alle shopping campagnes op het GDN tonen voor degenen die al aan de meta voor shopping advertenties in GDN mee doen. Wel is er een opt-out mogelijkheid als je geen advertenties in het display netwerk wil tonen.
Joel Wollner van UpClicks Media schreef dinsdag deed hij merkte een van zijn klanten is nu opgenomen in de test. Wollner heeft een screenshot gepost:
direct?url=http%3A%2F%2Fsearchengineland.com%2Ffigz%2Fwp content%2Fseloads%2F2017%2F05%2Fgoogle shopping gdn settings - Google test Shopping advertenties in het Display Netwerk

Helaas is het dus nog niet mogelijk om alleen in het Google Display Network Shopping campagnes te tonen. Hiermee wordt het lastiger om budget en prestaties te controleren. Ook is het nog niet bekend of je biedingen kunt aanpassen voor GDN.

We weten niet precies hoe de advertenties eruit zien op het GDN, maar het komt niet als een verrassing dat Google dit doet. Merkle’s Q1 2017 Digital Marketing rapport toonde aan dat de uitgaven aan Google Shopping-advertenties onder met 32 ​​procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. DTer vergelijking: voor tekst advertenties was dit 12 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree