Google wordt Disney’s advertentie partner

Geplaatst door

Disney verplaatst zijn gehele wereldwijde video- en display-bedrijf naar Google Ad Manager. Google levert in de toekomst alle advertenties op alle Disney-platforms.


Disney wil de streamingmarkt niet alleen met Disney Plus in 2019 opschudden, maar ’s werelds grootste en meest waardevolle mediabedrijf heeft nu ook zijn voormalige reclamepartner Freewheel achtergelaten. In de toekomst zal Disney vertrouwen op de ad manager van Google om digitale advertentiecampagnes op zijn platforms te spelen, waaronder Disney-, ABC-, ESPN- en ESPN Plus-streamingservices. Deze deal omvat reclame op het web, in mobiele apps, verbonden tv’s en live evenementen, volgens de aankondiging van Google.

Google tekent een winstgevend advertentiecontract bij Disney
De deal is een win-winsituatie voor beide partners. Google wint een grote adverteerder die het nog aantrekkelijker maakt voor marketeers om advertenties via de gigant van zoekmachines te leveren. Disney, aan de andere kant, krijgt een high-reach partner voor het verder monetariseren van de inhoud aan boord.

Met zijn digitale aanbod bereikt Disney ongeveer 230 miljoen maandelijkse gebruikers, die meer dan 14 miljard minuten besteden aan de verschillende platforms. Met de overname van onder andere Marvel Studios, Lucasfilm en 21st Century Fox, heeft Disney een contentcatalogus die het bedrijf enorme marktmacht geeft.