Google zoekadvertenties voor remarketing

Geplaatst door

Adwords is soms vrij prijzig, zeker om nieuwe klanten binnen te halen. Soms is het zelfs te duur, dus hoe kun je toch adverteren en een goede ROI behalen?

Remarketing wordt ingezet om niet geconverteerde bezoekers toch nog te overtuigen bij je webshop te bestellen door banners en text advertenties te tonen. Dat kan zijn op andere (informatieve) websites, nieuws sites, Facebook en andere sites.

Sinds kort is het ook mogelijk om tussen Google’s advertenties te staan. Zoekadvertentie campagnes kun je nu voorzien van remarketing mogelijkheden. Je kunt dus toch via Google Adwords adverteren en met remarketing haal je vaak een hogere ROI. Wanneer bezoekers in hun vervolg zoekopdracht, nadat ze je website hebben verlaten, kun je ze toch nog terug halen. Omdat ze al op je website zijn geweest zal de conversieratio vaak hoger zijn.

Remarketing lists kun je op 2 manieren aanmaken. 1. Door een Adwords pixel te plaatsen op een specifieke pagina. 2. Door een remarketing lijst aan te maken in Google Analytics op basis van url’s.

In Adwords kun je deze lijsten (bezoekers met een cookie die door de Adwords pixel of Google Analytics wordt geplaatst) worden aan deze lijst toegevoegd. In Adwords gebruik je deze lijst om je advertenties op deze bezoekers te targeten.

Als je een nieuwe campagne voor zoeken aanmaakt, kun je na het toevoegen van advertenties en zoekwoorden onder het tabblad doelgroepen of audiences remarketing lijsten toevoegen.

doelgroepen audiences adwords rsla - Google zoekadvertenties voor remarketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree