hangouts chat google android - Google's Hangout Chat als Slack tegenhanger gelanceerd

Google’s Hangout Chat als Slack tegenhanger gelanceerd

Geplaatst door

Het is bijna een jaar geleden dat Google voor het eerst Hangouts Chat bekend maakte – een volledig opnieuw ontworpen berichtenservice die meer op Slack lijkt dan de Hangouts die de meeste consumenten vandaag kennen.

Vanaf nu is Hangouts Chat niet meer in zijn ‘early adopter’-programma en zal het de volgende week beschikbaar zijn voor alle G Suite-gebruikers, ervan uitgaande dat hun bedrijf het natuurlijk inschakelt.

Voor alle duidelijkheid, Hangouts Chat is een volledig aparte en aparte service van Hangouts zelf, die nog steeds in je e-mailinbox van Google leeft. En terwijl we je vergeven dat je je ogen uitweidt naar nog een andere chatservice van Google (dit is namelijk al de zoveelste poging voor een chat service), biedt Hangouts Chat wel iets dat potentieel waardevol is voor bedrijven die G Suite gebruiken – ervan uitgaande ze zijn al niet op Slack.

Net als Slack biedt Hangouts Chat virtuele ruimtes voor verschillende delen van het team van een bedrijf of om mensen rond een specifiek project of specifieke taak te organiseren. Elke ruimte biedt plaats aan maximaal 8.000 mensen en Chat werkt in totaal met 28 verschillende talen. Uiteraard heeft het direct berichten en discussies met threads en ook apps voor iOS, Android, macOS en Windows; er is natuurlijk ook een webinterface.

Slack heeft daarentegen het voordeel dat het al vrij bekend en veel gebruikt is. Daarnaast biedt Slack app intergraties aan waarmee dingen kunt automatisieren en snel informatie kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree