Hoe verbeter je de QualityScore in Google AdWords

Geplaatst door

De QualityScore is een van de belangrijkste onderdelen van Google AdWords. De QualityScore bepaalt uiteindelijk mede hoeveel je betaalt voor een klik op je advertenties.

Hoe wordt de quality score van de adwords online berekend?

Er zijn een aantal factoren die een grote invloed hebben op dit. Dit zijn onder andere de doorklikratio (CTR), de relevantie, de kwaliteit van de landingspagina en de accountgeschiedenis. Deze factoren worden op de volgende manieren meegerekend: word je veel vertoond in Google maar wordt er weinig geklikt op je advertentie? Dan ziet Google dit als een advertentie met een lage relevantie. Heb je daarentegen veel kliks, dan ziet Google dat je advertentie relevant is en zul je een hogere kwaliteitsscore krijgen. Een ander voorbeeld: sluit de content op je landingspagina niet goed aan bij je advertentie dan zal dit ook meegenomen worden in de berekening.

Hoe wordt dit berekend?

Dan nu de hamvraag: hoe verbeter je nou je quality score van je adwords online?
Hou hiervoor rekening met de onderstaande zeer belangrijke punten:
Maak gebruik van opvallende advertentieteksten om je CTR te verbeteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je andere advertenties schrijft dan je concurrent

Heb je advertentieteksten met een hoge CTR? Gebruik deze dan ook door in de andere advertentiegroepen en bekijk over een langere periode wat de resultaten hiervan zijn.

Is de laadtijd van je bestemmingspagina erg lang? Zorg er dan voor dat je deze verkort
Zorg voor relevante content. Als je met prijzen en kortingen werkt in je advertentieteksten zorg er dan voor dat dit terug ook te vinden is op de bestemmingspagina. Gebruik je tot slot in je advertentietekst de woorden “rode tulpen”, zorg er dan voor dat de bestemmingspagina ook over “rode tulpen”. Zorg ervoor dat je je kwaliteitsscores goed in de gaten houdt en deze zo hoog mogelijk houdt. Op deze manier zul je dan niet alleen meer kliks op je advertenties krijgen maar ook minder geld uit hoeven geven per klik.

Wat is Adrank en hoe beinvloedt de QualityScore de CPC

De QualityScore is een score van 1 tot 10. Hoe hoger hoe beter, want hoe hoger. De QualityScore wordt vermenigvuldigd met je CPC bieding. Dan wordt ook voor de rest van de adverteerders gedaan. Degene met de hoogste AdRank wint dan de eerste positie. Die betaalt dan max CPC van diegene met de AdRank onder hem +1 cent.

how adrank impacts cpc1 - Hoe verbeter je de QualityScore in Google AdWords
Copyright SearchEngineLand.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree