channelgrouping google analytics - Wat is Google Analytics Channel Grouping en hoe gebruik je het?

Wat is Google Analytics Channel Grouping en hoe gebruik je het?

Geplaatst door

Google Analytics heeft veel functies die mensen nauwelijks kennen of gebruiken. Een daarvan is Channel Grouping. Wat is Channel Grouping en hoe kun je het gebruiken?

Mensen denken meestal in termen van silo’s. Voor Analytics betekent dit bron / medium. Mensen denken aan “Google / CPC” en “Bing / CPC” als kanalen. De ROI van deze kanalen moet positief zijn. De bron- en mediumrapporten geven echter niet echt het volledige beeld weer. Vooral als u een merkadvertentie doet en u een enigszins bekend merk heeft, is de ROI die u in GA ziet, meestal eenvoudig om positief te krijgen.

Binnen dit kanaal heeft u merkcampagnes, display-campagnes, remarketingcampagnes, generieke campagnes, enzovoort. Deze hele combinatie van campagnes kan ROI-positief zijn, maar delen van het kanaal niet. Google Analytics kan vergelijkbare bron- / mediumkanalen al combineren tot één, zoals ‘Betaalde zoekopdracht’ om een ​​overzicht van het kanaal te krijgen in plaats van een bron.

Een belangrijke motor voor digitale groei is de ideale toewijzing van de online marketinguitgaven en de bijbehorende analyse van digitale marketingkanalen. Met Google Analytics kunt u vergelijkbare marketingkanalen groeperen om een ​​overzicht op het hoogste niveau te krijgen. In de meeste gevallen hebben marketingkanalen echter verschillende doelen of KPI’s die een meer gedetailleerde splitsing vereisen.

Voor analyse wordt het aanbevolen om de kanalen verder te splitsen in de Google Analytics-standaardgroepering. Met Google Analytics kunt u een aangepaste kanaalgroepering maken op basis van uw eigen naamgevingsconventie waarmee u uw marketingcampagnes optimaal kunt structureren.

Dit betekent dat u bijvoorbeeld de prestaties van remarketingcampagnes kunt bekijken, of deze zich nu in AdWords, Bing, Facebook of een ander kanaal bevinden. Met behulp van sommige regels in de Google Analytics-backend maakt u deze aangepaste set en krijgt u direct een beter overzicht van de kanalen, zodat u kunt zien of aan uw KPI’s voor specifieke kanalen wordt voldaan.

U vindt meer informatie over kanaalgroepering in Google Analytics op Google’s support website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree