Mobile website snelheid wordt ranking factor

Geplaatst door

Google heeft vandaag een nieuw rankingalgoritme aangekondigd dat is ontworpen voor mobiel zoeken. Het bedrijf noemt het de ‘Speed ​​Update’ en het heeft maar een klein percentage van de vragen, heeft Google ons herhaaldelijk gezegd. Alleen pagina’s die “de traagste gebruikerservaring bieden” zullen worden beïnvloed door deze update, zegt het bedrijf.

De update gaat live in juli 2018, dus webmasters hebben tijd om hun websites voor te bereiden, al raden wij aan dit zo snel mogelijk te doen.

Google raadt aan om het nieuwe bijgewerkte PageSpeed-rapport en tools zoals LightHouse te gebruiken om de paginasnelheid te meten en verbeteringen aan te brengen.

Google’s Zhiheng Wang en Doantam Phan schreven:

De ‘Snelheidsupdate’, zoals we het noemen, is alleen van invloed op pagina’s die gebruikers de traagste ervaring bieden en die slechts een klein percentage van de zoekopdrachten beïnvloedt. Het past dezelfde standaard toe op alle pagina’s, ongeacht de technologie die wordt gebruikt om de pagina te bouwen. De bedoeling van de zoekopdracht is nog steeds een zeer krachtig signaal, dus een langzame pagina kan nog steeds een hoge positie in de ranglijst hebben als deze geweldige, relevante inhoud heeft.

Het probleem met het PageSpeed ​​Insights-rapport is dat het, omdat het gegevens uit de Chrome-browser gebruikt, niet over voldoende gegevens beschikt om op betrouwbare wijze kleinere sites te meten, zodat het snelheidsgedeelte van het rapport niet beschikbaar is voor die gebruikers. Optimalisatiescores zijn nog steeds beschikbaar, maar dat is niet genoeg om sites te laten zien of ze trage pagina’s hebben of niet.

In 2010 zei Google dat paginasnelheid een rangordefactor was, maar dat deze “alleen op zoekopdrachten op het bureaublad was gericht”. Nu, in juli 2018, zal het kijken naar hoe snel uw mobiele pagina’s zijn en dat gebruiken als een rangordefactor bij mobiel zoeken. Google belooft al jaren naar mobiele paginasnelheid te kijken, en het komt eindelijk.

Sowieso is het belangrijk om de snelheid van je website te verbeteren. Diverse studies hebben aangetoond dat dit de conversieratio verbeterd en de bounce rate omlaag brengt. Server snelheid, een geoptimaliseerd CMS en de nieuwste technieken nodig. Daarnaast kun je voor mobiele websites nog AMP implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree