Waar moet je aan denken bij een online marketing strategie?

Bij het maken van een online marketing plan, zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee met houden. Allereerst is het belangrijk om duidelijk te krijgen welke doelen je wilt bereiken. Wil je meer conversie op je website, wil je een bepaald product of een bepaalde dienst promoten of wil je meer naamsbekendheid.

Het bepalen van deze doelen is erg belangrijk en bepaald voor een groot deel het plan van aanpak als e gaat beginnen met een online marketing strategie. Naast het bepalen van deze doelen, is het ook goed om va tevoren na te denken hoe deze doelen meetbaar te maken zijn. Hoe kun je achteraf bepalen of ze behaald zijn?

Als je de doelen hebt bepaald, is het belangrijk om te weten waar je doelgroep zit. Digitaal is hot en steeds meer mensen gebruiken verschillende apps en websites om informatie op te zoeken, producten te kopen, maar ook om contact op te nemen met bedrijven. Denk maar aan bedrijven die aanbieden om via Skype of Whatsapp contact op te nemen? Wil jij dit ook? Zorg dan dat je er wel genoeg tijd aan kunt besteden. Een manier om te kijken wie je doelgroep is, wat ze digitaal doen en waar ze vandaan komen, is om meer inzicht te rijgen bijvoorbeeld bezoekers van je website of social media kanalen. Via Google Analytics kun je bijvoorbeeld precies zien, waar de bezoekers afhaken of juist doorklikken. Welke pagina’s effectief zijn en welke niet.

Ook social media kanalen zoals bijvoorbeeld Facebook zegt veel over je doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld zien wat de gemiddelde leeftijd is, waar ze vandaag komen, maar ook waar hun interesses liggen. Onmisbare informatie om je doelgroep te bepalen én te herkennen.

Een online marketing strategie stopt niet bij het analyseren van een website en social media kanalen. Het is belangrijk dt je hele organisatie is ingericht op deze strategie. Zorg dar alle werknemers een actief beleid uitdragen en zorg dat ze er ook vooral achter staan. Samen werk je aan nieuw concept om je klanten te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *