promoted pins pinterest doelgroep

Promoted Pins in Pinterest komt in de zomer naar Nederland

Geplaatst door

Promoted Pins in Pinterest zijn al lange tijd beschikbaar in de VS. In Nederland was het nog niet mogelijk om promoted pins te gebruik, tenzij je een internationale website hebt.

Vanaf deze zomer zullen promoted pins ook eindelijk in Nederland zijn. Hiermee breidt Pinterest zijn diensten niet alleen uit, maar hebben adverteerders ook weer een extra mogelijkheid om om producten en diensten op een andere manier aan te bieden aan mogelijke klanten.

Je kunt speciale pins promoten onder verschillende doelgroepen. Eigenlijk werkt het net als Facebook en Instagram: je kiest een locatie of land, taal, apparaat en geslacht. Zo kun je jouw producten of diensten exact bij de juiste doelgroep tonen. Je krijgt dan een schatting van de grootte van je doelgroep te zien.
promoted pins doelgroep - Promoted Pins in Pinterest komt in de zomer naar Nederland

Bij promoted pins betaal je voor iedere klik op je advertenties, zelf kun je dit bedrag (CPC) instellen, evenals de duur van je campagne en het dagelijkse budget van je campagne.

TIP!

Als je een pin wilt promoten, zorg er dan voor dat de link naar je website tracking parameters heeft (utm_source, utm_medium, etc) zodat je ook in Google Analytics kunt zien hoeveel bezoekers en omzet je promoted pins hebben opgeleverd. Als je dit niet doet kun je geen onderscheid maken tussen de gratis (referral/verwijzend) bezoekers van Pinterest en de betaalde bezoekers van Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree