Cialdini’s beinvloedingstechnieken gebruiken in e-mail deel 3: Sociale Bewijskracht

In het derde deel van van onze reeks over Caildini’s beïnvloedingstechnieken die je voor e-mail kunt gebruiken behandelen we sociale bewijskracht, ook wel social proof genoemd in het boek Influence. Vorige week hebben we gezien dat Commitment en Consistentie een nuttige techniek zijn in je e-mail strategie. “Cialdini’s beinvloedingstechnieken gebruiken in e-mail deel 3: Sociale Bewijskracht” verder lezen

Cialdini’s beinvloedingstechnieken gebruiken in e-mail deel 1: Wederkerigheid

In een eerder artikel hebben we het gehad over beïnvloedingsprofielen (principes of technieken) van Robert Cialdini die je volgens Maurits Kaptein ook online kunt toepassen. Vandaag beginnen we met een aantal voorbeelden van hoe je deze technieken kunt gebruiken in e-mail marketing. De komende weken behandelen we steeds een onderdeel. “Cialdini’s beinvloedingstechnieken gebruiken in e-mail deel 1: Wederkerigheid” verder lezen

Hoe kleuren het aankoop proces beïnvloeden

Gebruik van kleuren op je website

Wanneer je begint met het ontwerpen van je website besef je misschien niet wat voor invloed kleuren kunnen hebben op de mensen die die website bezoeken en ben je geneigd voor kleuren te kiezen omdat je ze mooi vindt. Het kan ook zijn dat de kleuren die je wil gebruiken, in je (al bestaande) logo of huisstijl terug komt.
Dit laatste is begrijpelijk, zelfs logisch maar toch, al lijkt dit zo logisch toch kan het geen kwaad om te bedenken of die kleuren de juiste boodschap geven.
“Hoe kleuren het aankoop proces beïnvloeden” verder lezen

Anker effect – Prijzen positioneren in je webshop

Vaak heb je producten met een hogere en een lagere prijs in je webshop. De producten met een hoge prijs hebben vaak een hoge marge, maar door die hogere prijs wordt het niet vaak verkocht. Producten in je shop met een lage prijs verkopen vaak beter maar daar pak je minder marge op waardoor je niet genoeg verdiend. De producten met een gemiddelde prijs zijn eigenlijk perfect, maar toch gaan shoppers vaak voor het product met de lagere prijs. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je gemiddelde orderwaarde stijgt?
“Anker effect – Prijzen positioneren in je webshop” verder lezen