Stack Storage: de beste cloud opslag van dit moment?

Bestanden worden steeds vaker in de cloud opgeslagen. Dit scheelt voor veel bedrijven geld want ze hoeven zelf geen servers aan te schaffen en te onderhouden.

Er zijn heel veel verschillende cloud diensten:
Box.net
Dropbox.com
Tresorit
Microsoft OneDrive
Google Drive

Deze diensten hebben allemaal een limiet. Wil je van de limiet af, dan moet je betalen. Meestal betaal je een maandelijkse fee per gebruiker.

Onlangs ontdekte ik “Stack”, van Transip, een Nederlandse webhosting aanbieder. Stack geeft 1000GB gratis en kent geen limiet voor de grootte van bestanden. Stack werkt alleen via invites of aanmelding via Transip’s Controle Paneel. Je kunt software downloaden die de bestanden synchroniseert voor Windows, Mac en Linux. Daarnaast zijn er apps voor Android en iOS.

Als laatste kun je online via je browser toegang krijgen. Dat kan via https://bedrijfsnaam.stackstorage.com als voorbeeld, maar je kunt ook je eigen domein registreren voor Stack, of Stack aan een subdomein van je normale domeinnaam koppelen.
stack cloud storage - Stack Storage: de beste cloud opslag van dit moment?

Daarnaast kun je voor 50 euro per maand nog 10.000 GB extra bestellen. Het nadeel aan Stack is dat je nog niet een goede samenwerking hebt. Dat betekent dat zowel jij als iemand anders tegelijk een Word of Excel bestand kunnen openen en bewerken zonder dat er een synchronisatie van beide bewerkingen plaats vindt.

Dropbox en Microsoft hebben ook nog geen goede samenwerkingsmogelijkheid, hoewel Dropbox inmiddels wel een goede manier aanbiedt om direct office bestanden in office.com te bewerken. Desondanks is Stack op dit moment voor gewone opslag de deal voor online cloud opslagdiensten omdat het de meeste ruimte gratis aanbiedt, en goede apps beschikbaar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *