Store Sales Direct verder als beta uitgerold

Geplaatst door

Store Sales Direct is een niet heel bekende beta van Google. Store Sales Direct is ontwikkeld om retailers meer inzicht te geven in de impact van online op offline verkopen.

Bij Store Sales Direct moet je in je winkel de email adressen van je klanten verzamelen als ze betalen. De email adressen met bestelnummers en bestelwaarde moet je dan versleutelen en naar Google sturen. Google maakt vervolgens een studie waarbij email adressen aan klikken op je advertenties worden gelinkt.

Daarna vertelt Google hoeveel offline omzet je AdWords campagnes hebben gegenereerd. Deze data zorgt er voor dat je een veel beter beeld krijgt van de customer journey zodat je een omnichannel strategie kunt uitzetten.

Naast de US en UK is de beta nu ook beschikbaar in Frankrijk, Japan, Canada, Mexico, Brazilië, Argentinië, Chili, India en Australië.

Update: Store Sales Direct is nu ook beschikbaar in Oostenrijk. Neem contact op met je Google account manager om te zien of het ook in Duitsland en Nederland beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree