google anaytics zoekopdrachten 850x550 - Verhoog je conversie door gebruik te maken van zoekopdrachten op je website

Verhoog je conversie door gebruik te maken van zoekopdrachten op je website

Geplaatst door

Meer omzet halen uit je website hoeft niet altijd veel tijd te kosten. Vaak hoef je ook geen consultant of expert in te huren die dit probleem voor je oplost. Je hoeft soms alleen maar naar je Google Analytics data te kijken om hier aan te werken. Lees verder om te zien je hoe je dat doet.

Het is eigenlijk heel gemakkelijk:

  1. Inloggen bij Google Analytics
  2. Klik op “Gedrag”.
  3. Klik op “Zoekopdrachten” op site en vervolgens op “Zoektermen”.
  4. Nu zie je een overzicht van de top 10 meest gebruikte zoektermen op je website. Klik dan bovenaan op “e-commerce”.
  5. Sorteer de 6e  kolom op conversieratio van laag naar hoog. Voeg eventueel een filter toe waarbij je alleen zoekopdrachten filtert die vaker dan 50x zijn uitgevoerd.
  6.  Onderzoek of de zoekwoorden relevant zijn.
    google anaytics zoekopdrachten 1024x489 - Verhoog je conversie door gebruik te maken van zoekopdrachten op je website
  7. Voer de zoekopdracht zelf uit op je website en bekijk de resultaten die je te zien krijgt. Zijn dit de juiste resultaten?

Als dat niet het geval is kun je vaak in je CMS de instellingen wijzigen wanneer een product naar voren moet komen (zijn de zoekwoorden in te titel of beschrijving te vinden bijvoorbeeld).

Soms kun je in het CMS ook synoniemen aangeven. De producten van een synoniem worden dan ook weergegeven in de resultaten.

Datzelfde geldt voor spelfouten. Zoek spelfouten op in de lijst van zoekopdrachten in Google Analytics, en voeg in je CMS de synoniemen toe zodat klanten bij spelfouten ook de juiste producten te zien krijgen.

Als laatste kun je ook nog een ander zoeksysteem in je website implementeren. Software zoals Sooqr kun je in WordPress of Magento implementeren. Een ander alternatief is sitesearch.io.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree