compare with without - Verhoog CTR op je e-mail dankzij Mozify

Verhoog CTR op je e-mail dankzij Mozify

Geplaatst door

De epen ratio op e-mail neemt al een tijd lang af. Dit komt onder andere doordat Gmail de nieuwsbrieven onder het tab “promoties” schaart en het veranderende media gedrag van mensen. Hoe beperk je dan toch het verlies op e-mail?

Meer halen uit e-mail kan op een aantal manieren. Uiteraard moet je het onderwerp zo interessant mogelijk maken zodat je ontvangers überhaupt je e-mail openen. Maar “aan de bovenkant” kun je natuurlijk ook je e-mail database vergroten door pop-ups op je website te tonen zodat website bezoekers zich inschrijven voor je nieuwsbrief.

Op deze manieren vergroot je het aantal nieuwsbrieven die je kunt versturen en het aantal openers. De combinatie hiervan is helemaal een win-win situatie. Als de e-mail wordt geopend moet deze natuurlijk vol staan met interessante content. Je kunt je e-mail aantrekkelijker maken met afbeeldingen. Dit verhoogt in de meeste gevallen de CTR (click through rate of doorklik ratio). Het nadeel is dat afbeeldingen vaak worden geblokkeerd.

Onlangs ontdekte ik Mozify. Mozify vervangt als het ware de beelden door honderden ingekleurde cellen. Hierdoor zie je een vaag beeld als de afbeelding geblokkeerd wordt. Zo geef je een suggestie aan je nieuwsbrief openers van wat ze kunnen verwachten, wat de CTR verhoogt.

compare with without - Verhoog CTR op je e-mail dankzij Mozify

Je ziet dat de e-mail er een stuk beter uitziet. Het nadeel is dat door Mozify je e-mails groter worden. Als je geen goede geschiedenis hebt, kunnen ISP’s je e-mail blokkeren, en het ophalen van de e-mail duurt langer voor de gebruiker. Mozify kost $70 met 250.000 opens en $295 voor 1,5 miljoen opens. Mijn advies om eerst te a/b testen (7 dagen gratis) om te zien hoeveel hoger de CTR is. Nadat je de data hebt geanalyseerd weet je of Mozify meer oplevert dan het kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree