sumome integration - Verhoog het aantal inschrijvers voor je nieuwsbrief met SumoMe

Verhoog het aantal inschrijvers voor je nieuwsbrief met SumoMe

Geplaatst door

E-mail is en blijft een belangrijk omzet en verkeer kanaal binnen online marketing. Als je eenmaal nieuwsbrieven stuurt (automatisch, getarget etc.) maak je vrij weinig kosten en haal je er toch redelijk veel omzet uit. De omzet wordt mede bepaald door het aantal nieuwsbrief inschrijvers. Heb je er weinig, dan zul je weinig omzet halen. Heb je er veel, dan moet je goed je e-mails targeten op de verschillende doelgroepen binnen je inschrijvers.


Wat ik merk is dat veel bedrijven weinig nieuwsbrief inschrijvers hebben en dat ze niet weten hoe ze dit aantal makkelijk kunnen verhogen. Vaak bieden websites een manier aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief vanuit je account, het plaatsen van een bestelling en op de homepage of in de footer. Dit zijn echter plekken die klanten vaak over het hoofd zien.

Bekend, maar nog niet vaak toegepast vanwege ingewikkelde techniek, zijn pop-ups. Pop-ups lijken misschien irritant, maar uit diverse onderzoeken blijkt dat een pop-up tonen niet schadelijk is voor de bounce rate of conversie van je website. De techniek van SumoMe is daarom voor iedereen eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar een script op je website te plaatsen (met Google Tag Manager is dit nóg eenvoudiger) en je kunt gebruik maken van pop-ups. Zo kun je een echte pop-up gebruiken die midden in het beeld komt, een top / bottom bar die boven of onderaan het beeld verschijnt of een side-bar, een blokje links of rechtsonder in je scherm. Met SumoMe kun je voor al deze varianten van pop-ups kiezen wanneer je ze wilt tonen, bijvoorbeeld na een X aantal seconden of na X procent scrollen. Ook kun je instellen hoe vaak iemand een pop-up mag zien, bijvoorbeeld 1x per 7 dagen.

Uiteraard moet je een pop-up maken die uitnodigend is om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, die niet vloekt met het design van je website en te vaak wordt getoond. Als je dat doet, zul je wel een hogere bounce rate en lagere conversie krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree